Visites al celler de Baronia de Vilademuls

Miquel GrauCultura i ociFeu un comentari

No cal sortir de casa per a gaudir d’un bo vi negre i de qualitat. Només cal que ens apropem a Parets d’Empordà i fem una parada al celler de la Baronia de Vilademuls, descobrim les seves vinyes i tastem una copa del  deliciós vi que elaboren.

Una empresa familiar amb molta història a l’esquena, que ja formar part de la plataforma CatConsum i que avui ens responen aquestes preguntes per a explicar-nos una mica més sobre el celler.

  •   És la Baronia de Vilademuls una empresa familiar? Quan neix?

 El Celler Baronia de Vilademuls neix l’any 2003 i és una empresa familiar que està representada per BELL EMPORDÀ, S.L. i tenim un sol empleat a temps parcial.

  • A nivell general, es podria dir que la producció del vi es troba en un bon moment?

Podríem dir que comercialitzar vi d’una certa qualitat sense una denominació d’origen reconeguda, es complicat, doncs molts consumidors van a preu baix, sense tenir en compte el nivell de qualitat del producte. Hi ha molt poc “sibarites” del vi.  També pensem que hi ha un excés important de producció. I per contra, l’Estat encara autoritza moltes importacions de països estrangers. 

  • Què pot arribar a trobar un/a aficionat/da del vi al provar una de les seves ampolles?

El consumidor, pot trobar què és el conjunt d’un bon vi i, si tenim en compte que nosaltres tan sols produïm vi negre i el comercialitzem ben envellit, es diferenciarà pel color, olor, sabor, caràcter i tot plegat farà que sigui un vi equilibrat, seriós i elegant.

  • Teniu alguna projecció de futur?

Nosaltres al ser tan petits (2.000/2.300 ampolles l’any) no tenim distribuïdors, tan sols treballem amb tres hotels de luxe, tres restaurants bons de la comarca i tres botigues de la zona. La major venda la fem directament mitjançant l ‘Enoturisme, doncs el 95% dels visitants es converteixen en clients. I aquest es el sistema de comercialització que ens agradaria ampliar, però ho veiem força complicat i més si tenim en compte que nosaltres no produïm ni vins blancs, ni rosats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *