Uns resultats que no deixen ningú indiferent

Redacció CatconsumNotíciesFeu un comentari

resultats-cambra-catconsum

Mai tan poca participació en una contesa electoral (4%) havia ocupat tantes planes als diaris. I no parlem de convocatòries electorals a les institucions polítiques, on rau la sobirania popular, sinó als resultats la Cambra.

La JEC, la Junta Electoral de Cambres, no pas la Junta Electoral Central (JEC, que també dona notícies molt comentades) va confirmar ahir que la candidatura Eines de País, formada per empresaris independentistes i impulsada des de l’ANC i el Cercle Català de Negocis, havia guanyat les eleccions del passat 8 de maig.

Resultats confirmats

Els resultats confirmen que compten amb 31 representants escollits sobre 40, i confirmen la majoria absoluta. Recordem que la Cambra disposa de 60 cadires, però de les altres 20, 14 són assignades a les grans empreses i 6 es reparteixen entre les patronals Foment i Pimec.

Els resultats de la Cambra han aixecat polseguera entre les classes més conservadors que acusen a l’independentisme de fer un assalt en un àmbit que no “els pertocava”.

Però, precisament, aquestes eleccions han estat les més concorregudes de la seva història, amb una participació que ha duplicat la dels comicis anteriors.

En concret, van votar  més de 17.000 empreses i autònoms, molt lluny dels 7.000 participants de les últimes.

Josep Sánchez Llibre, de Foment del Treball, davant la victòria independentista ha declarat que “sempre quedarà Foment” o el candidat del PP a la batllia de Barcelona ha qualificat el resultat de “llastimós i miserable”.

Són símptomes del disgust d’alguns cercles de poder de Barcelona però també és un indicador que les organitzacions transversals de país ja no podran gestionar-se mai més des de les elits o les minories.

L’independentisme és transversal i també ho és entre l’empresariat d’aquest país, representat per pimes i autònoms en la seva amplíssima majoria, que es mobilitza perquè el sobiranisme tingui presència també en àmbits on fins ara encara era una anècdota.

Des de CatConsum felicitem els guanyadors i els encoratgem a treballar per construir un teixit empresarial més fort, més competitiu i més compromès amb el país pel qual treballem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *