Editorial Nanit, l’editorial que de les cançons en fan contes i dels contes històries per a compartir

Miquel GrauSense categoriaFeu un comentari

Editorial Nnait, portada

-Editorial Nanit és una editorial bastant jove, què us va portar a emprendre creant una editorial en l’era digital?

Sortosament, tot i l’era digital en què estem vivint, la gent continua llegint en paper, sobretot en el cas de la literatura infantil. Els nens tenen el seu primer contacte amb la lectura a través dels contes, i els pares i mares, interessats perquè el seu fill agafi l’hàbit lector, es preocupen per crear una primera biblioteca per als seus fills.

Després, els hàbits poden canviar. Per exemple, la gent que viatja llegeix molt el llibre digital, però per sort, per als amants del llibre, l’era digital no s’ha imposat tant com s’esperava en el sector editorial. A més, creiem que les coses poden ser compatibles, només es tracta de no renunciar als valors i estar oberts a tot allò que la innovació proposi i pugui aportar millores.

-Com decidiu quines cançons es convertiran en llibres?

A l’hora de decidir-ho, tenim en compte el missatge i els valors que transmet la cançó, i sobretot, que sigui una cançó que es puguin adaptar a conte, perquè hi ha moltes cançons que parlen de problemes que afecten els adults i que són més difícils de transformar.

Bosses de marxandatge de l’editorial Nanit

-Quina és la relació que establiu amb els grups musicals?

Ens posem en contacte amb ells i els proposem d’adaptar una de les seves cançons a conte. Els presentem el text perquè se sentin còmodes amb la nostra adaptació i també perquè hi puguin dir la seva, si volen fer algun canvi. Normalment també els diem amb quin il·lustrador hem pensat treballar, perquè a ells també els agradi l’estil de les seves il·lustracions.

Després, els fem partícips de com va avançant el procés de creació del llibre: els enviem els primers esbossos, les primeres il·lustracions definitives i, abans d’enviar el conte a impremta, sempre els deixem uns dies perquè se’l puguin mirar i remirar abans d’imprimir-lo. Les novetats d’aquest any, a més, venen amb una dedicatòria del grup perquè al final ells en són uns dels autors.

-Quines perspectives de futur teniu?

Seguir barrejant contes i música, perquè creiem que és una manera molt bonica de compartir la música en família. Tenim al cap nous projectes, perquè és important no quedar-se estàtics, però encara són molt embrionaris. El que sí que us podem dir és que aquest any arranquem una nova col·lecció de cançons contades amb grups de música familiar pensada per a nens més petits.

Portades dels contes de l’editorial Nanit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *