Edicions Sidillà, l’editorial del territori

Miquel GrauLlibresFeu un comentari

Edicions Sidillà neix el 2010 amb la intenció d’editar llibres sobre el país explicat des de diferents punts de vista: el territori, l’imaginari, les llegendes, la cultura popular, l’etnogastronomia… També editen narrativa. Del país i d’arreu del món. No som res, si no narrem.  

·  Amb quants títols i/o publicacions compta actualment Edicions Sidillà?

En aquests moments n’hem editat 47. Actualment editem uns vuit llibres a l’any. No volem editar-ne gaires més perquè no és fàcil trobar bons llibres i, un cop editats, els volem defensar. A l’editorial som dos i mirem de fer les coses a poc a poc i de la millor manera que som capaços de fer-les. I això vol temps.

·  Com valoreu l’actual moment del sector?

El sector viu moments difícils pel tancament de moltes llibreries i per la reducció de les vendes. Una cosa és conseqüència de l’altre, però no només. El petit comerç ha de lluitar contra els preus desorbitats dels lloguers i contra la venda creixent de plataformes com Amazon. Tampoc no hi ajuda la poca presència dels llibres als mitjans. Això comporta que els llibreters i també els autors i els editors ens hàgim de moure molt.

La dignitat de l’Arbre d’Editorial Sidillà

·  Com es desenvolupa la relació amb l’autor/a un cop neix un nou encàrrec o proposta?

Nosaltres treballem a partir de propostes que ens arriben fetes i també a partir d’encàrrecs, ja sigui a autors o a traductors. Si se’ns acut un tema sobre el qual no hi ha o hi ha poca bibliografia (per exemple els pobles abandonats, tema inèdit el 2012, quan vam començar a publicar-ne llibres) busquem la complicitat d’autors del territori que hi vulguin col·laborar. En aquests casos tenim molt clar on volem anar amb cada text i mirem de transmetre-ho als escriptors i il·lustradors que hi treballen.

·  Pel que fa aquest últim aspecte, treballeu en base a projectes concrets que adjudiqueu o idees/obres que us arriben?

De vegades ens arriben llibres que, pràcticament, ja es poden publicar tal i com estan. En aquests casos hem de corregir i maquetar cada llibre i després difondre’l tant bé com puguem. En d’altres casos, si hi trobem a faltar algun aspecte concret, mirem de millorar-los. Al final tant l’autor com l’editor han de tenir al cap que el llibre surti el millor possible i que miri d’arribar tan a fons com es pugui. I, per descomptat, que sorprengui, que agradi, que el lector l’acabi amb la sensació que ha valgut la pena llegir-lo. 

tasca de l'editorial Sidillà
Com llegir l’aigua d’editorial Sidillà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *