coHousing, la cooperativa d’habitatge

Miquel GrauHabitatgeFeu un comentari

CoHousing Barcelona és una cooperativa d’habitatge, un concepte que sovint genera dubtes i moltes preguntes. Els hi hem demanat que ens expliquin la seva tasca i ens resolguin alguns dels dubtes que ens sorgeixen:

Què és l’habitatge Cohousing ?

Cohousing o cohabitatge és un Model d’habitatge de convivència col·laborativa que fomenta la vida en comunitat, a través de l’autogestió participativa i cooperativa d’espais i serveis comuns, com el menjador, la bugaderia, la biblioteca, i/o altres, tot mantenint els espais privats, que són independents i complets. El model (d’accés) s’encaixa en l’economia social, circular i solidària, i el constructiu en la sostenibilitat i la salut.

Què és això de la vida en comú?

La idea no és nova i hi ha moltes formes de cohabitatge i d’experiències d’habitatge cooperatiu. Independentment de les seves manifestacions, totes tenen una premissa: hi ha un grup de persones que volen viure entre amics/amigues, és a dir, persones sòcies que es van coneixent a les jornades, xerrades, conferències i assemblees i van creant interrelacions. Desprès es formen els grups per cada promoció, que es van definit pas a pas tot el procés de creació, disseny, projecció, finançament, elecció del model d’habitatge i la seva concreció. En aquest procés es creen vincles entre ells, així doncs, serà un avantatge quan comparteix el dia a dia a la comunitat.

Com funcionen les promocions i la seva gestió en comú?

No duem a terme només edificacions sostenibles energèticament, sinó, sobretot, projectes sostenibles econòmicament. Som persones solvents i el nostre equip financer farà un estudi de factibilitat per avaluar si els membres d’una promoció són capaços de fer front econòmicament a tota l’operació. En aquest sentit us assessorem i assegurem l’èxit.

Per què plantejar-se la possibilitat de viure i ser part d’un cohabitatge?

La idea principal no és comprar un habitatge, és també viure el seu procés de creació des de l’inici, decidint amb els qui després seran els teus veïns el tipus d’habitatge en funció de les seves necessitats. El cohabitatge consisteix a dissenyar una llar i un entorn comunitari adaptat a les teves necessitats de present, però també de futur, de manera que sigui eficient, sostenible i estigui optimitzat a l’ús real previst. A més, té l’objectiu de crear vincles de col·laboració entre la comunitat, per tal de que en pugui treure profit i benefici propis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *